Service & Onderhoud

Onderhoud zonnepanelen
is het nodig?

Er zijn maar weinig elektrische producten in je woning die zo weinig onderhoud nodig hebben als zonnepanelen. De zonnepanelen liggen vaak op het dak van de woning, in weer en wind, en doen twintig jaar of langer gewoon hun werk: het opwekken van energie door zonlicht. Toch krijgen ook wij regelmatig de vraag hoeveel onderhoud zonnepanelen nodig hebben. Ons antwoord hierop is weinig!

Doordat het systeem continue gemonitord wordt, zal er bij een mogelijke storing direct contact opgenomen worden voor de benodigde service. Onze zonnepanelen zijn voorzien van een antireflecterende (AR) laag, die ervoor zorgt dat het licht zoveel mogelijk wordt geabsorbeerd en in energie wordt omgezet. De andere laag is een zelfreinigende laag die ervoor zorgt dat vuil zich niet aan het paneel hecht. Dit draagt mede bij aan het niet of nauwelijks uitvoeren van onderhoud aan de zonnepanelen.

 

ZONder zorgen

Door de zonnepanelen in een hellingshoek van 12 graden of schuiner te plaatsen blijft het vuil minder goed plakken en spoelt het gemakkelijker af en is er weinig onderhoud nodig. Ondanks een zelfreinigende laag en de meestal ruim aanwezige regen in Nederland, kan er in sommige situaties toch wel enig vuil aan de panelen blijven plakken. Denk bijvoorbeeld aan roet afkomstig van uitlaatgassen van auto’s of viezigheid door vogels en bomen.

Zeeuwse Zon begrijpt als geen ander dat u jarenlang plezier wilt hebben van uw installatie zonder enige zorgen. Daarom bieden wij service en onderhoud voor uw energie opslag en zonnepanelen aan. Wij werken uitsluitend met erkende installatie- en servicemonteurs zodat wij de veiligheid en kwaliteit kunnen waarborgen. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier voor vragen over de service en het onderhoud van uw installatie(s).

Neem vrijblijvend contact op

12 + 11 =